22 Kasım 2017 Çarşamba

Bahar Döneminde İşyeri Eğitimine Gidecek Öğrencilere Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi

23 Aralık 2014 Salı 16:55 tarihinde eklendi | 1687 defa okundu

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nda İşyeri Eğitimi’ne gidecek öğrenciler için Fakülte-Sanayi Koordinatörlüğü tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi Dış İlişkiler Binası Konferans Salonu'nda  TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ düzenlendi. Eğitim, İş Güvenliği Uzmanı olan Fakültemiz Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Adnan ÇALIK, Doç. Dr. Abdülkadir ÇAKIR ve Yrd. Doç. Dr. Nihat YILMAZ tarafından verildi.

Eğitim kapsamında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 16, 17 ve 30. maddelerine istinaden çıkarılmış olan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği belirlenmiş olan (genel konular) çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, (teknik konular) kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma ile ilgili bilgiler verildi.

Eğitime katılan öğrencilere program sonunda sertifikaları verildi.

İŞYERİ EĞİTİMİ NEDİR?

İşyeri Eğitimi, örgün eğitim koşulları altında öğrenciye verilemeyen bilgi, beceri, deneyim, uygulama ve işyeri görgüsünün bir müfredat kapsamında, sanayi-okul-öğrenci işbirliği ile öğrencilerimize -yeni nesil mühendislere- kazandırılmasını amaçlayan bir proje, bir uygulamadır.