22 Eylül 2017 Cuma

"Bitirme Tezi" ve "İnşaat Mühendisliğinde Tasarım" Ders Bilgilendirmesi ve Danışman Listesi

18 Ağustos 2017 Cuma 10:06 tarihinde eklendi | 654 defa okundu

2017/2018 Eğitim Öğretim yılı "Bitirme Tezi" ve "İnşaat Mühendisliğinde Tasarım" dersleri için Danışman Öğretim Üyesi atamaları yapılmıştır. Öğrencilerimiz Danışmanları ile irtibata geçmelidirler.

Listede yıl içerisinde İşyeri Eğitimine giden öğrenciler bulunmaktadır.  Öğrencilerimiz İşyeri Eğitiminde oldukları dönem “Bitirme Tezi”, okulda bulundukları dönem ise “İnşaat Mühendisliğinde Tasarım” dersini alacaklardır. Bu yıl İşyeri Eğitimine hiç gitmeyecek öğrenciler ise Eylül ayı içerisinde ders kayıt işlemlerini yaptıktan sonra danışman tercih formlarını komisyona teslim edecek ve söz konusu dersler için danışman öğretim üyeleri atanacaktır.

Atamalar yapılırken, “Teknoloji Fakültesi Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Tezi Dersleri Uygulama İlkeleri” 5a Maddesi’ndeki “Mühendislik Tasarımı” veya “Bitirme Tezi” derslerine başvuracak öğrencilerin yaklaşık sayıları ilgili komisyon tarafından belirlenir. İlgili komisyonlar, derse kayıt olan öğrencilerin sayısını dikkate alarak mümkün olduğunca Bölüm Öğretim Elemanlarına eşit sayıda öğrenci düşecek şekilde, öğrencilerin tercihlerini de olabildiğince göz önünde bulundurarak Danışman öğretim Elemanlarını belirler. Bu süreç ders ekle/sil haftasında tamamlanmış olmalıdır. Hükmü dikkate alınmıştır.

Öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar ise şunlardır:

·  Tüm öğrencilerimizin akademik etkinliklerde yer almasını istiyoruz. Bu amaçla aşağıdaki akademik etkinliklerin en az birine ait belgeyle birlikte bitirme tezi savunmasına katılmanız zorunludur.

* TÜBİTAK öğrenci projelerine başvuru (2209-A ve 2209-B nolu proje)

* Sempozyuma katılım için kabul alma (poster veya sözlü sunum)

* Makale yazarak kabul alma,

* Yarışmalara başvuru öğrenci (Proje pazarı, üniversitelerarası yarışma vb.).

·  Öğrencilerin danışmanları ile belirledikleri çalışma konularını bölümümüz “Proje ve Mühendislik Tasarımı / Bitirme Tezi Komisyonu’na” Güz Döneminin ilk iki haftasında (29 Eylül 2017 Mesai Bitimine kadar)teslim etmeleri gerekmektedir.

·  Tez danışmanlarına, danışmanların belirttiği gün ve saatte, tüm öğrencilerimiz her hafta çalışmalarıyla ilgili sözlü ve/veya yazılı rapor vermesi gerekmektedir.

·   Öğrencilerimizin Danışman onaylı Ara Raporlarını (Gelişme Raporunu) ilan edilecek olan Ara Sınav” tarihinde komisyona teslim etmeleri gerekmektedir.

·  Final Değerlendirmesi için Tez Yazım Klavuzu ve Şablonuna göre hazırlanmış/ciltlenmemiş şekilde getirdikleri tez çıktılarına Poster ve Sunum ilave edilerek, ilan edilecek olan Final/Bütünleme Sınavtarihinde jüri önünde savunma sunum/sınavı yapılacaktır.

Bu derslerin başarı değerlendirmesinde bu maddelerinde etkisi olacağından, öğrencilerimizin ilgili süre ve hususlara azami dikkat etmesi gerekmektedir.

Danışman Listesi için tıklayınız.

Herkese başarılar dileriz.

Proje ve Mühendislik Tasarımı / Bitirme Tezi Komisyonu