20 Nisan 2018 Cuma

Dr. Tuğba Özdemir Fakültemizin Misafiri Oldu

14 Mart 2018 Çarşamba 12:20 tarihinde eklendi | 299 defa okundu

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Tuğba Özdemir, Fakültemiz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte yurtdışında almış olduğu lisansüstü eğitim çalışmalarından bahsetti.

Yüksek lisans çalışmasında çözünür haldeki fibrin molekülünün melanoma hücrelerinin, ICAM-1 ve αvβ3 reseptörleri yardımıyla pulmoner damar endotel hücre yüzey ICAM-1 reseptörlerine bağlanma kinetiklerinin saptandığını anlatan Özdemir dokrora çalışmasında da elektroeğirme aleti kullanılarak polimetilmetakrilat polimerinden ESM analoğu fiber iskeleler üretildiğini ve MC3T3-E1 osteoblast hücrelerinin fiber topografisini sezdiklerini, osteojenik sinyal yolaklarını RhoA GTPaz proteini ve MyosinIIa hücresel motoru yardımıyla olduğunu ispatladıklarını anlattı.

Doktora sonrası çalışmasının, Tükürük bezi epitel hücrelerinin yapay tükürük bezi dokusu oluşturması için implante edilebilir özellikte hyaluronik asit bazlı hidrojellerin sentezi üzerine olduğunu ve Türkiye de kabul edilen TUBİTAK 3001 projesiyle fibrotik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmak üzere Hyaluronik asit bazlı 3 tabakalı fiber biyomühendislik doku iskelelerinin üretilmesi çalışmalarına devam etmekte olduğunu aktardı.