14 Aralık 2017 Perşembe

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri SDÜ Elektrik Altyapısı SCADA Sistemini Yerinde İnceledi

05 Aralık 2017 Salı 10:56 tarihinde eklendi | 223 defa okundu

27 Kasım 2017 günü Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü EEM-359 Endüstriyel Haberleşme Teknikleri dersini alan 94 öğrenci, üniversitemiz YG/OG elektrik altyapısına ait trafo ve jeneratörlerin uzaktan izleme ve kontrolünün sağlandığı SCADA sistemini incelemek ve bilgi almak için SDÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına bir teknik gezi yaptı.

Gruplar halinde yapılan gezi kapsamında önce Yapı Denetim ve Kontrolörlük Şube Müdürlüğü Birimi Elektrik Mühendisi Ahmet UĞUR öğrencilere üniversitemizin elektrik altyapısının özelliklerini, sahip olunan trafolar ve jeneratörlerin işletilme ve bakımı ile ilgili süreçleri ve SCADA sisteminin bu süreçlere olan katkılarını örneklerle SCADA arayüzü üzerinden anlattı. Mustafa Güneş ÖZGÜLEŞ’in de katkılarıyla yapılan sunum, soru ve cevaplar ile tamamlandı.

Daha sonra Elektrik Teknikeri Mazlum ÖZBEKbir trafo ve jeneratör biriminde SCADA sisteminin donanımsal bileşenlerini ve haberleşme altyapısını öğrencilere göstererek, sunumdaki bilgilerin sahada nasıl uygulandığını yerinde uygulamalı olarak anlattı.

Doç.Dr.Tuncay AYDOĞAN’ın planlamasında yapılan teknik gezi Elektrik Elektronik Mühendisi adaylarının büyük ilgisini gördü.