20 Nisan 2018 Cuma

Fakültemiz Öğrencilerinden 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'na Ziyaret

04 Nisan 2018 Çarşamba 09:45 tarihinde eklendi | 129 defa okundu

29-30 Mart 2018 tarihlerinde, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan enerji verimliliği alanında Türkiye'nin en büyük ve en önemli etkinliklerinden biri olan Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı, ilk kez 2009 yılında düzenlenmiştir. Bu kapsamda Fakültemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri tarafından 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı (EVF 2018)’na teknik gezi gerçekleştirildi.

EVF kapsamında düzenlenecek olan panel ve oturumlar ile enerji verimliliğini içeren tüm konular, politikalar ve stratejiler, uluslararası enerji alanında/sektöründe araştırma yapan akademisyenler, kurumlar, şirketler ve Türkiye'nin önde gelen isimleri ile değerlendirilen fuarda; aynı zamanda, enerji tüketiminde verimliliği sağlayacak yeni teknoloji ile donatılmış ürün ve tasarımlar sergilendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Sayın Berat ALBAYRAK’ın daveti ve katılımlarıyla gerçekleştirilen fuar, özellikle bu yılbaşında yürürlüğe giren “Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı” çerçevesinde, yurt içinden ve yurt dışından üniversite, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından uzman kişilerin katılımları ile Türkiye’de ve dünyada enerji verimliliği alanında yürütülen çalışmaların, gelişmelerin ve gelecek öngörülerin paylaşıldığı değerli bir platform olarak dikkat çekmektedir.