22 Haziran 2018 Cuma

Fakültemiz Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerinden Danfoss Firmasına Ziyaret

20 Şubat 2018 Salı 10:07 tarihinde eklendi | 486 defa okundu

Fakültemiz Enerji Sistemleri Bölümü ve Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyeleri ve Lisansüstü Öğrencileri Çevreci Soğutma Teknolojileri Eğitimine Katıldı.

Enerji Sistemlerinin daha çevreci uygulamalar ile geliştirildiği ve yenilendiği günümüzde, Danfoss firması tarafından, uluslararası ölçekte, soğutma sistemlerinde yenilikçi teknolojiler içeriği ile uygulamalı bir eğitim gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz aylarda Avustralya, Malezya ve Amerika Birleşik Devletlerindeki eğitimlerde kullanılan, CO2 akışkanlı ve ejektörlü soğutma sistemleri uygulama laboratuvarı, bu ay ülkemize gelmiştir. Özellikle CO2 in soğutucu akışkan olarak kullanılmasının avantajları, güvenlik gereksinimleri ve enerji verimliliği değerlendirmeleri ile ilgili faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde de soğutma teknolojileri alanında çok hızlı bir değişim ve yenilenme yaşanmaktadır. Yaşanan yenilenme ve değişim sürecinin, öğrencilerimize ve ülkemiz sanayisine aktarılmasında önemli katkıları olacak bu eğitime, Fakültemiz Akademik Personeli ve Lisansüstü Öğrencileri tarafından katılım sağlamıştır. Frigoduman ve Danfoss Türkiye şirketleri ile işbirliği ve bilgi paylaşımı sağlanmıştır. Yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin Üniversitemiz Araştırma Projeleri ile sürekliliğinin sağlanması adına fikir paylaşımları gerçekleştirilmiştir.