26 Haziran 2017 Pazartesi

Isparta İli ve İlçelerindeki Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Ziyaret

05 Haziran 2017 Pazartesi 12:56 tarihinde eklendi | 113 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Fakülte-Sanayi Koordinatörlüğü tarafından Isparta ve ilçelerindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine Teknoloji Fakülteleri için tanımlanmış olan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kontenjanları (M.T.O.K.) ile ilgili rehberlik eğitimi verildi.

Doç. Dr. Tuncay AYDOĞAN, Öğretim Görevlisi Sefer KUTLU ve Fakülte-Sanayi Koordinatörü M. Nesim DİKMEN tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, lise öğrencilerine Süleyman Demirel Üniversitesi ve Teknoloji Fakültesi’nin tanıtımı yapıldı. Teknoloji Fakültesinin bölümleri ve öğrenci kabul şartları, meslek lisesinden mezun olacakları bölümlerin avantajları ve YGS-LYS sınavlarında lise mezuniyetleri ile hangi Teknoloji Fakültesi bölümlerinin M.T.O.K. kontenjanlarını tercih edebilecekleri hakkında ayrıca bilgi verildi.

Rehberlik eğitimi kapsamında aşağıdaki Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

1.    Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2.    Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi