24 Kasım 2017 Cuma

Kamu İstihdam Teşvikleri Konferansı Düzenlendi

30 Aralık 2015 Çarşamba 14:38 tarihinde eklendi | 996 defa okundu

Teknoloji Fakültesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü, İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü ve KOSGEB Isparta Müdürlüğü’nün birlikte düzenlemiş olduğu “Kamu İstihdam Teşvikleri” konferansı M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu etkinliğin gerçek anlamda bir Devlet-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin göstergesi olduğuna değinen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat SELBAŞ, Devlet ve kademelerinin iş kurmada ve iş hayatına başlamada bireye maddi destekler sunması ve sağlamasının gerekliliğinden bahsetti.

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin ERGİN, üniversite öğrencileriyle sürekli iletişim halinde olmak istediklerini ve bu bağlamda yakın zamanda kampüs içerisinde İŞKUR Hizmet Noktası’nın hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Etkinlikte İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Esma Dilek KILIÇ, İŞKUR’un “İşbaşı Eğitim Programı”nın öğrencilere yönelik kısmını anlatarak, zorunlu staj ve İşyeri Eğitimi öğrencilerinin bu programdan faydalanabileceğini anlattı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Isparta İl Müdürü Tufan UYSAL, Bakanlığın “Teknogirişim Sermaye Desteği” ile ilgili bilgiler vererek başvurudan proje kabulüne kadar olan süreci aktardı. UYSAL öğrencilerin girişimci yönlerini projelerle destekleyerek başarıya ulaşabileceklerini ileterek, İl Müdürlüğünün kendilerine destek olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Etkinlik KOSGEB Isparta Müdürü Yurdun YILDIRIM’ın KOSGEB’in Destek Programları’nı anlatması ile son buldu. YILDIRIM, KOSGEB’in misyonu ve vizyonu hakkında açıklamalar yaparak, KOBİ’lere verdikleri geri ödemesiz ve geri ödemeli destek paketlerinden örnekler verdi.

İşbaşı Eğitim Programı Sunu 1 için tıklayınız

İşbaşı Eğitim Programı Sunu 2 için tıklayınız